Karol Sklenár je šéfkuchárom v Penzióne Energetik *** v Demänovskej doline na Liptove. Práve kvôli účinkovaniu v Bez servítky musel pricestovať do najbližšieho možného miesta v okolí Bratislavy. Vybral si Pezinok.
Okrem iného sa špecializuje na molekulárnu gastronómiu. (napr. servíruje ovčí syr vo forme guľôčky, ktorú keď prehryznete, rozplynie sa na jazyku v tekutej forme, alebo borovičku s tonikom vo forme peny.)
Karol varil ako prvý v poradí a keďže nevaril v prostredí, ktoré dôverne pozná, mal trochu zviazané ruky. Navyše variť pre štyroch šéfkuchárov, ktorí spozorujú i najmenšie nedostatky, nie je vôbec jednoduché.
Prvý zo šéfkuchárov sa musel popasovať s obitým pohárom či spálenými bagetami. Kritika ostatných bola ako sa hovorí "bez servítky". Karolovo počínanie v relácii však najviac vystihuje veta: "Je mladý, naučí sa. Je na dobrej ceste, ale..."
Ostatné sa dozviete v relácii Bez servítky v pondelok, 16. decembra, o 19.30!