Recepty Dana Heribana

17. 02 2016 18:00 | Katarína Ličková
Bez servítky- Dano Heriban -Sen celiatika
Bez servítky- Dano Heriban -Sen celiatika Foto: TV Markíza

Sen celiatika, Rebriňák s náradím a Piš-Piš!

Bez servítky- Dano Heriban -Sen celiatika
Foto: TV Markíza
 
Predjedlo: Sen celiatika

Ingrediencie:


1 guľatý peceň chleba
45 dkg oravskej slaniny
4 trojuholníky taveného syra
1 červená paprika
1 zelená paprika
kyslá smotana
olej
čierne korenie
vegeta

Postup: Slaninku nakrájame na kocky a "vyškvaríme". Odrežeme vrch chleba, vydlabeme jeho vnútro. Zmiešame syr so smotanou, primiešame slaninu, papriky nakrájané na kocky, vegetu a korenie. Vymastíme chleba výpekom zo slaniny zvonku aj zvnútra. Zmes dáme do chleba. Pomastíme aj tzv. “vydlabance“ z chleba. Dáme na plech a pečieme pri teplote 120 stupňov 10 až 15 minút.


Bez servítky - Dano Heriban - Rebriňák s náradím
Foto: TV Markíza
 
Hlavné jedlo: Rebriňák s náradím 

Ingrediencie:


500 g bravčových rebier
3 veľké cibule
200 g údenej slaniny
olej
500 ml čierneho piva
soľ
čili papričky
cesnak
mleté čierne korenie
bobkový list

Postup: Cibuľu nakrájame na kolieska, slaninku na kocky a dáme do pekáča. Na to poukladáme bravčové rebierka. Tie predtým osolíme, okoreníme, pridáme čili papričky, bobkový list a olej. Podlejeme čiernym pivom a prikryté pečieme 80 minút pri teplote 180 °C. Upečené rebierka aj bobkový list vyberieme z výpeku a ten rozmixujeme. Ak je omáčka hustejšia,pridáme ešte pivo, privedieme do varu a odstavíme. Bravčové rebierka podávame poliate omáčkou s pečivom a so zeleninovou prílohou.

Bez servítky- Dano Heriban - Piš Piš
Foto: TV Markíza
 
Dezert: Piš - Piš

Ingrediencie:


200 g práškového cukru
4 žĺtka
500 g lučiny
1 balenie piškót
2 polievkové lyžice kávy
kakao “na poprášenie

Postup: Lučinu zmiešame so 4 žĺtkami a cukrom. Pripravíme si kávu. V káve navlhčené piškóty poukladáme do misy. Nalejeme ½ krému. Opäť dáme ďalšiu vrstvu namočených piškót a druhú polovicu krému. Vrchnú vrstvu tvoria namočené piškóty, ktoré posypeme kakaom a zakryjeme alobalom. Dáme do chladničky vychladnúť. 

Komentáre ( 0)

 

Upútavka

 
Bez servítky - v pondelok až piatok o 14.00! (28. týždeň 2017)
Sledujte celé epizody na