Recepty Romana Slaninu

19. 02 2016 18:00 | Katarína Ličková
Bez servítky - Roman Slanina - Jesenný bozk ako od babky.jpg
  Foto: TV Markíza

Šmirkas, Mužská záležitosť a Jesenný bozk ako od babky...

Bez servítky - Roman Slanina - Šmirkas
Foto: TV Markíza
 
Predjedlo: Šmirkas

Ingrediencie:


125 g bryndze
125 g masla
pažítka čerstvá alebo cibuľa zelená 
červená paprika


Postup: Maslo a bryndzu spolu dôkladne premiešame. Do zmesi vmiešame na drobno nakrájanú čerstvú pažítku alebo cibuľku. Pridáme papriku a nesolíme. Soľ môžeme pridať podľa potreby. Podávame s čerstvým pečivom alebo s chrumkavými hriankami.



Bez servítky - Roman Slanina - Mužská záležitosť
Foto: TV Markíza
 
Hlavné jedlo: Mužská záležitosť

Ingrediencie:

1 kg zemiakov
údené mäso
polohrubá múka
hladká múka
kyslá kapusta 
slanina údená
cesnak
cibuľa
korenie čierne
rasca mletá
majorán

Postup: Zemiaky rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu necháme variť v šupkách. Druhú polovicu očistíme, umyjeme, postrúhame a prebytočnú vodu z nich scedíme. Uvarené zemiaky ošúpeme, pretlačíme cez sitko a zmiešame dokopy. Údené mäso nakrájame na malé kocky. Môžeme aj pomlieť. Mäso premiešame so zemiakmi. Zmes posypeme majoránom, mletým čiernym korením, drvenou rascou, pretlačeným cesnakom a soľou. Pridáme polohrubú múku a vymiešame tuhšie cesto.Z cesta formujeme guľky, ktoré obalíme v hladkej múke a varíme v osolenej vode približne 15 minút. Keď vyplávajú na povrch, varíme ešte ďalšie 3 až 4 minúty. Po uvarení ich vyberieme a vložíme do misy. Údenú slaninku pokrájame na menšie kocky a opražíme. Uvarené guľky polejeme vyškvarenou masťou, posypeme škvarkami a obložíme pokrájanou kyslou kapustou. Navrch rozložíme pokrájanú cibuľu opraženú v rozohriatej masti.


Bez servítky - Roman Slanina - Jesenný bozk ako od babky.jpg
Foto: TV Markíza
 
Dezert: Jesenný bozk ako od babky

Ingrediencie:

lístkové cesto
1,5 kg jabĺk
škoricový cukor
olej
vajce
práškový cukor
mak


Postup:Jablká očistíme, nastrúhame a vytlačíme z nich šťavu. Primiešame mak a škoricový cukor. Lístkové cesto si rozvaľkáme na dvojnásobnú veľkosť. Jablkovú zmes navrstvíme na okraj cesta. Cesto zvinieme a potrieme vajíčkom. Štrúdľu opatrne položíme na plech potretý olejom a vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry na 20 minút. Podávame posypané práškovým cukrom.

Komentáre ( 0)

 

Upútavka

 
Bez servítky - v pondelok až piatok o 14.00! (28. týždeň 2017)
Sledujte celé epizody na