Ingrediencie:
1 veľká cibuľa
200 g sušených lesných hríbov
2 smotany na varenie
100 g masla
soľ, korenie, vegeta
2 PL hladkej múky
Postup: Hríby dáme do vody odmočiť. Na masle opražíme cibuľu , pridáme huby a varíme do mäkka. Dve smotany vyšľaháme s hladkou múkou a vylejeme do hrnca. Osolíme a dochutíme korením a vegetou.
Ingrediencie:
500 g kuracích pŕs
Olivový olej
2 PL worchestrovej omáčky
2 ČL sladkej papriky
2 ČL kari korenia
2 PL medu
stúčik cesnaku
1 ČL solamylu
Placky:
1 kg zemiakov
strúčik cesnaku
100 g hladkej múky
soľ, korenie
olej
Postup: Kuracie prsia nakrájame na rezance. Do misky dáme olivový olej, worchestrovú omáčku, sladkú paprika, kari korenie, med, roztlačený cesnak a solamyl. Premiešame s mäsovými rezančekmi. Necháme odležať v chladničke.Placky si pripravíme tak, že nastrúhame zemiaky, pridáme cesnak, múku, korenie, soľ, zmiešame a vyprážame na oleji.
Ingredience:
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček kryštáľového cukru
2 vajcia
prášok do pečiva
orechy
1dl oleja
1dl vody
Postup: Žĺtka vymiešame s cukrom, bielka vyšľaháme s cukrom. Do žĺtkov postupne pridávame múku, olej, vodu, prášok do pečiva a hladkú múku. Pridáme vyšľahané bielka a za hrsť orechov. Pečieme 45 minút pri 150 stupňoch.
Komentáre ( 0)