Recepty Mikiho Ferleťáka

26. 02 2016 18:00 | Katarína Ličková
Bez servítky - Miki Ferleťák - Kádoktok
Bez servítky - Miki Ferleťák - Kádoktok Foto: TV Markíza

Pod hoľami, Eržébet, Kádoktok...

Bez servítky - Miki Ferleťák - Pod hoľami
Foto: TV Markíza
 
Predjedlo: POD HOĽAMI

Ingrediencie:


20 sušených sliviek
slaninu nakrájanú na plátky
 



Postup: Slivky zatočíme do slaninky a prepichneme špáradlom tak, aby držali. Dáme na plech, prelejeme slivovicou a na každé sústo dáme plátok masla. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Podávame z mozzarelou, ľadovým šalátom alebo oštiepkom.


 

Bez servítky - Miki Ferleťák - Eržébet
Foto: TV Markíza
 
Polievka: ERŽÉBET

Ingrediencie:


3 stredné zemiaky
400g bryndze
opečený chlebík na ozdobenie
 


Postup: Zemiaky uvaríme asi v 2l osolenej vody. Potom vodu sčasti scedíme, ale nevylievame preč! Zemiaky rozmixujeme na kašu, vodu vlejeme naspäť a pridáme bryndzu rozmiešanú s trochou červenej papriky. Varíme, až kým sa bryndza úplne nerozpusí. Potom podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s opečeným chlebíkom nakrájaným na kocky.

 

Bez servítky - Miki Ferleťák - Kádoktok
Foto: TV Markíza
 
Hlavné jedlo: KÁDOKTOK

Ingrediencie:

slanina
čerstvý špenát
cesnak
sladká smotana
kuracie prsia
horčica
kečup
soľ
korenie
worčestrová omáčka

Postup: Na drobno nakrajanú slaninku opečieme do zlatova. Pridáme čerstvý špenát a cesnak. Krátko orestujeme a zalejeme sladkou smotanou. Rozmixujeme ponorným mixérom a ešte krátko varíme. Po chvíli zalejeme ďalším množstvom smotany. Dochutíme podľa svojich predstáv. Takto pripravenú zmes zmiešame s gnocchmi, veľkými rezancami, haluškami… Podávame s kuracím stejkom, ktorý dáme do pácu, ktorý sa skladá z horčice, kečupu, soli, korenia a worčestrovej omáčky a vegety. Prsia napácujeme a pečieme na prudko rozpálenom oleji. Poprípade podlejeme trochou vody.

Komentáre ( 0)

 

Upútavka

 
Bez servítky - v pondelok až piatok o 14.00! (28. týždeň 2017)
Sledujte celé epizody na