Recepty Juraja Matyinkó

01. 03 2016 18:00 | Katarína Ličková
Bez servítky - Juraj Matyinkó- Nikiho a Rikiho
Bez servítky - Juraj Matyinkó- Nikiho a Rikiho Foto: TV Markíza

U Shreka, Pre ostrostrelcov, Nikiho a Rikiho, Trojfarebná dobrota

Bez servítky - Juraj Matyinkó- U Shreka
Foto: TV Markíza
 
Predjedlo: U Shreka

Ingrediencie:


2 zrelé avokáda
2 lyžice kyslej smotany
morská soľ
cesnak
2 bagety
kučeravý šalát
5 cherry paradajok
limetka

Postup: Dužinu avokáda pokvapkáme limetkou a so smotanou vymiešame dohladka. Ochutíme soľou a cesnakom. Podávame s opečenou bagetou a rajčinami na šalátovom liste.


Bez servítky - Juraj Matyinkó- Pre ostrostrostrelcov
Foto: TV Markíza
 
Polievka: Pre ostrostrelcov

Ingrediencie:

500 g mrkvy
1 jarná cibuľka
40 g masla
1 slepačí bujón
morská soľ
1 vajce
3 lyžice detskej krupice
čerstvý petržlen
čerstvá pažitka

Postup: Bielu časť cibuľky nakrájame nadrobno, mrkvu postrúhame najemno. V hrnci na masle orestujeme nakrájanú cibuľku a mrkvu. Prilejeme horúcu vodu, pridáme bujón a polievku necháme 5 minút variť. Zatiaľ vidličkou vyšľaháme vajce s krupicou, posolíme a primiešame nadrobno nakrájanú pažitku. Zo zmesi lyžičkou tvarujeme knedličky a pridávame ich do vriacej polievky. Ak je zmes riedka, zahustíme krupicou. Varíme ešte 3 minúty. Polievku podávame ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.


Bez servítky - Juraj Matyinkó- Nikiho a Rikiho
Foto: TV Markíza
 
Hlavné jedlo: Nikiho a Rikiho

Ingrediencie:


5 kuracích stehien
morská soľ
drvená rasca
mletá červená paprika
slnečnicový olej
3 lyžice kačacej masti
prerastená slanina
2 kg zemiakov
200 g kyslej smotany
1 lyžica majonézy
1 strúčik cesnaku

Postup: Umyté kuracie stehná preložíme do pekáča, pokvapkáme olejom, ochutíme soľou, rascou, paprikou a slaninkou. Pridáme očistené a nakrájané zemiaky, masť, podlejeme vodou a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190 stupňov približne 70 minút. Priebežne polievame výpekom. 10 minút pred dopečením pridáme tenké plátky slaniny.Podávame s čerstvým ananásom.

Cesnakový dressing
Kyslú smotanu a majonézu vymiešame dohladka, ochutíme soľou a cesnakom.

Bez servítky - Juraj Matyinkó- Trojfarebná dobrota
Foto: TV Markíza
 
Dezert: Trojfarebná dobrota

Ingrediencie:

3 kivi
250 ml smotany na šľahanie
250 g jemného tvarohu
1 vanilínový cukor
2 lyžice práškového cukru
300 g mrazených jahôd
3 lyžice trstinového cukru
1 lyžička zemiakového škrobu

Postup:
Do hrnca dáme rozvariť jahody s trstinovým cukrom. Pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Kivi očistíme a rozmixujeme na kašu.Tvaroh vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom. Smotanu vyšľaháme mixérom na tuhú šľahačku a opatrne ju primiešame k tvarohu. Na dno pohára dáme rozmixované kivi, navrstvíme tvarohový krém a navrch pridáme jahodovú zmes. Poháre dáme do chladničky. 

Komentáre ( 0)

 

Upútavka

 
Bez servítky - v pondelok až piatok o 14.00! (28. týždeň 2017)
Sledujte celé epizody na