Recepty Tibora Repu

20. 05 2016 12:54 | Marína Dobošová
Tibor mozarela a klobasa FLASH.jpg
  Foto: TV Markíza

Pozdrav od Kvička, Očko operenca, Dar z vinohradu, Vitamínová záhradka

Predjedlo: Pozdrav od kvička

Ingrediencie:

Domáca klobása
Paradajky
Mozzarella
Žltá, červená a zelená paprika
Chlieb

Postup: Klobásu, Mozzarellu a papriku nakrájame na kolieska. Všetko pekne naukladáme na tanier a podávame s chlebom.

Tibor mozarela a klobasa.JPG
Foto: TV Markíza
 

Oškvarková nátierka

Ingrediencie:

250 g oškvarkov
3 vajcia
2 PL horčice
2 PL kečupu
2 malé cibule
Soľ
Pažítka

Postup: Oškvarky zmiešame s vajíčkami, ktoré pred tým uvaríme natvrdo. Pridáme dve nadrobno nakrájané cibule a všetko spolu zomelieme. Následne pridáme horčicu a kečup. Osolíme, posypeme pažítkou a podávame.

Oškvarková nátierka
Foto: TV Markíza
 

Polievka - Očko operenca

Ingrediencie:

1 domáca sliepka
Hrniec s vodou
Mrkva
Petržlen
Kaleráb
Celé čierne korenie
Domáce rezance

Postup: Sliepku položíme do hrnca s vodou tak, aby v ňom celá plávala. Zeleninu očistíme a položíme do hrnca, kde pridáme aj korenie. Varíme spolu so sliepkou asi dve hodiny na úplne slabom ohni tak, aby polievka nevrela. Uvarenú polievku podávame s domácou cestovinou.

Ocko operenca
Foto: TV Markíza
 

Hlavné jedlo - Dar z vinohradu

Ingrediencie:

1 kg kuracích pŕs
500 ml bieleho suchého vína
Olej
Korenie
Soľ

Postup: Mäso očistíme a naklepeme na filety, potom ho naložíme do vína, najlepšie deň pred spracovaním. Na panvici si rozpálime olej, na ktorý postupne ukladáme kúsky mäsa a dusíme ho. Soľ a korenie pridávame na mäso až tesne pred dovarením. Podávame so zeleninou na masle.

Prílohy - Zemiakové pyré

Ingrediencie:

2 kg zemiakov
250 g masla
200 ml mlieka
Soľ

Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrťky a uvaríme. Keď sú uvarené, scedíme ich a položíme na ne kocku masla, ktorá sa rozpustí. Zemiaky následne popučíme, dochutíme soľou a zjemníme asi 200 ml mlieka.

Dar z vinohradu
Foto: TV Markíza
 

Dezert – Vitamínová záhradka

Ingrediencie:

600 g jabĺk
250 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
450 g polohrubej múky
3 vajcia
2 PL kakaa
2 ČL sódy bikarbóny
200 ml oleja
Štipka soli

Postup: Vajcia (žĺtka aj s bielkami spolu) vymiešame s cukrom. Pridáme nastrúhané jablká, kakao, múku zmiešanú so sódou bikarbónou a štipkou soli. Všetko dobre vymiešame šľahačom. Pridáme olej, zamiešame a zmes vylejeme na vymastený plech. Pečieme asi 40 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení potrieme džemom (najlepšie domácim), posypeme alebo potrieme čokoládou či kokosom a podávame.

Vitamínová záhradka
Foto: TV Markíza
 

Exkluzívne fotografie. Martin Harich s účesom ako Číňania   Hviezda druhej série zábavnej šou Tvoja tvár má nezvyčajnú záľubu

Raňajky priamo na pľaci. Nakrúcanie 8. série práve štartuje Hercom sme doniesli croissanty, ovocie či bagety

Ak by boli krátkozraké, túto prácu by nemohli robiť bez dioptrií! Prečo je pre prácu „rosničky“ potrebné dobre vidieť do diaľky?

Komentáre ( 0)

 

Upútavka

 
Bez servítky - v pondelok až piatok o 14.00! (28. týždeň 2017)
Sledujte celé epizody na