Predjedlo: Pozdrav od kvička
Ingrediencie:
Domáca klobása
Paradajky
Mozzarella
Žltá, červená a zelená paprika
Chlieb
Postup: Klobásu, Mozzarellu a papriku nakrájame na kolieska. Všetko pekne naukladáme na tanier a podávame s chlebom.
Oškvarková nátierka
Ingrediencie:
250 g oškvarkov
3 vajcia
2 PL horčice
2 PL kečupu
2 malé cibule
Soľ
Pažítka
Postup: Oškvarky zmiešame s vajíčkami, ktoré pred tým uvaríme natvrdo. Pridáme dve nadrobno nakrájané cibule a všetko spolu zomelieme. Následne pridáme horčicu a kečup. Osolíme, posypeme pažítkou a podávame.
Polievka - Očko operenca
Ingrediencie:
1 domáca sliepka
Hrniec s vodou
Mrkva
Petržlen
Kaleráb
Celé čierne korenie
Domáce rezance
Postup: Sliepku položíme do hrnca s vodou tak, aby v ňom celá plávala. Zeleninu očistíme a položíme do hrnca, kde pridáme aj korenie. Varíme spolu so sliepkou asi dve hodiny na úplne slabom ohni tak, aby polievka nevrela. Uvarenú polievku podávame s domácou cestovinou.
Hlavné jedlo - Dar z vinohradu
Ingrediencie:
1 kg kuracích pŕs
500 ml bieleho suchého vína
Olej
Korenie
Soľ
Postup: Mäso očistíme a naklepeme na filety, potom ho naložíme do vína, najlepšie deň pred spracovaním. Na panvici si rozpálime olej, na ktorý postupne ukladáme kúsky mäsa a dusíme ho. Soľ a korenie pridávame na mäso až tesne pred dovarením. Podávame so zeleninou na masle.
Prílohy - Zemiakové pyré
Ingrediencie:
2 kg zemiakov
250 g masla
200 ml mlieka
Soľ
Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrťky a uvaríme. Keď sú uvarené, scedíme ich a položíme na ne kocku masla, ktorá sa rozpustí. Zemiaky následne popučíme, dochutíme soľou a zjemníme asi 200 ml mlieka.
Dezert – Vitamínová záhradka
Ingrediencie:
600 g jabĺk
250 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
450 g polohrubej múky
3 vajcia
2 PL kakaa
2 ČL sódy bikarbóny
200 ml oleja
Štipka soli
Postup: Vajcia (žĺtka aj s bielkami spolu) vymiešame s cukrom. Pridáme nastrúhané jablká, kakao, múku zmiešanú so sódou bikarbónou a štipkou soli. Všetko dobre vymiešame šľahačom. Pridáme olej, zamiešame a zmes vylejeme na vymastený plech. Pečieme asi 40 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení potrieme džemom (najlepšie domácim), posypeme alebo potrieme čokoládou či kokosom a podávame.
Exkluzívne fotografie. Martin Harich s účesom ako Číňania Hviezda druhej série zábavnej šou Tvoja tvár má nezvyčajnú záľubu
Raňajky priamo na pľaci. Nakrúcanie 8. série práve štartuje Hercom sme doniesli croissanty, ovocie či bagety
Ak by boli krátkozraké, túto prácu by nemohli robiť bez dioptrií! Prečo je pre prácu „rosničky“ potrebné dobre vidieť do diaľky?
Komentáre ( 0)