Recepty Hospodára Martina Bagára

20. 05 2016 15:14 | Marína Dobošová
Plné vidly, Hospodár
Plné vidly, Hospodár Foto: TV Markíza

Capí Réza, Žihľavová polievka, Plné vidly, No nezožer to!

Predjedlo: Capí Réza

Ingrediencie:

5 ks veľkých paradajok
100 g kozieho syra
1 dl olivového oleja
Viazanička čerstvej bazalky
Čierne korenie
Soľ

Postup: Veľkú paradajku rozkrájame vodorovne na kolieska, napichujeme na špajdľu a prekladáme kozím syrom, ktorý je pokvapkaný olivovým olejom. Každú paradajku osolíme a okoreníme. Na vrch zapichneme bazalkový dvojlístok. Môžeme na tanieri okrúžkovať tekvicovým olejom.

Capí reza
Foto: TV Markíza
 

Polievka: Žihľavová polievka

Ingrediencie:

400 g žihľavových lístkov
2 PL masla
1 strúčik cesnaku
2 PL bieleho jogurtu
Ovsené vločky
Olej
Soľ

Postup: Dobre umyté a posekané žihľavové lístky opečieme na masle. Následne pridáme strúčik cesnaku, soľ a vodu. Zahustíme ovsenými vločkami a varíme asi päť minút. Napokon polievku rozmixujeme ponorným mixérom a vmiešame biely jogurt.

Žihľavová polievka
Foto: TV Markíza
 

Hlavné jedlo: Plné vidly

Ingrediencie:

500 g vykostených kuracích stehien
250 g prerastenej slaniny
2 ks cukety
2 ks papriky, nie však zelenej. Tá by totiž zhorkla
3 ks cibule
3 ks paradajok

Postup:  Nové nepoužité vidly vypálime v pahrebe, skrátime drevenú rúčku na cca 50 centimetrov. Na jednotlivé hroty napichujeme striedavo kúsok mäsa a kúsok slaniny. Potom ugrilujeme. Zeleninu nakrájame na kúsky a ugrilujeme na panvici. Šalát spravíme z reďkovky, ľadového šalátu, rukoly, púpavových listov a zalejeme medovo-citrónovou zálievkou.

Plné vidly
Foto: TV Markíza
 

Dezert - No nezožer to!

Ingrediencie:

1 domáci tvaroh
1 smotana na šľahanie
1 ks vanilkový cukor
1 balenie mrazenej lesnej zmesi

Postup: Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom. Ovocie povarte na miernom ohni. Vyšľahajte smotanu na hustú šľahačku. Servírujte spolu.

No nezožer to
Foto: TV Markíza
 

Exkluzívne fotografie. Martin Harich s účesom ako Číňania   Hviezda druhej série zábavnej šou Tvoja tvár má nezvyčajnú záľubu

Raňajky priamo na pľaci. Nakrúcanie 8. série práve štartuje Hercom sme doniesli croissanty, ovocie či bagety

Ak by boli krátkozraké, túto prácu by nemohli robiť bez dioptrií! Prečo je pre prácu „rosničky“ potrebné dobre vidieť do diaľky?

Komentáre ( 0)

 

Upútavka

 
Bez servítky - v pondelok až piatok o 14.00! (28. týždeň 2017)
Sledujte celé epizody na