Recepty Romana Olacha

26. 05 2016 14:37 | Marína Dobošová
Kokosino
Kokosino Foto: TV Markíza

Martinkove raňajky, Medvedí vitamín, Pre chudobných, Kokosíno

Predjedlo: Martinkove raňajky

Ingrediencie:

30 dg oravskej slaniny
500 g mletého mäsa
100 g strúhanej mozzarelly
3 farebné papriky
Sójová omáčka, med, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, cherry paradajky, chlieb, bagety

Postup: Na panvicu poukladáme slaninu, na ňu dáme mleté mäso. Osolíme, okoreníme a preložíme na kolieska nakrájanou mozzarellou. Navrstvíme paprikou, slaninou a potrieme zmäsou sójovej omáčky a medu. Dáme piecť  pri teplote 220 stupňov na 35 – 40 minút.

Martinkove raňajky
Foto: TV Markíza
 

Polievka: Medvedí vitamín

Ingrediencie:

Maslo, olivový olej, medvedí cesnak, krevety, špajdle, soľ, korenie
1 ks cibule
3 strúčiky cesnaku
1 l zeleninového vývaru z kocky
3 zemiaky
250 ml smotany na šľahanie

Postup: Do hrnca dáme jednu polievkovú lyžicu oleja,, trošku masla a na kocky nakrájanú cibuľu s dvoma strúčikmi cesnaku. Krátko orestujeme, zalejeme vývarom, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, soľ, korenie a varíme 15 minút.  Pridáme medvedí cesnak, odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme smotanu a krátko povaríme.
Na panvici orestujeme pretlačený strúčik cesnaku, pridáme krevety napichnuté na špajdliach, osolíme, okoreníme a orestujeme z oboch strán na miernom ohni.

Polievka, Roman Olach
Foto: TV Markíza
 

Hlavné jedlo: Pre chudobných

Ingrediencie:

7-8 ks kuracích štvrtiek
600 g šampiónov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
200 ml kuracieho vývaru
1 brokolica
1 smotana na šľahanie
100 ml koňaku
Sušené hríby
1 hríbový bujón
Soľ, čierne korenie, čerstvý tymián, voda, maslo, olej, čerstvá petržlenová vňať

Postup: Umyté, osušené a orezané kúsky mäsa uložíme na plech, osolíme, okoreníme, posypeme čerstvým tymiánom. Na každý kúsok položíme maslo, podlejeme vodou a pečieme na 180 stupňoch asi hodinu.  Do panvice dáme trošku oleja, masla a očistené nakrájané šampióny. Orestujeme do zlatista. Pridáme kúsok masla, na kocky nakrájanú cibuľu, cesnak, podlejeme alkoholom a flambujeme. Potom pridáme vývar, hríby, smotanu a varíme do zhustnutia.  Ozdobíme petržlenovou vňaťou a servírujeme s uvarenou brokolicou a dusenou ryžou.

Hlavné jedlo, Roman Olach
Foto: TV Markíza
 

Dezert: Kokosíno

Ingrediencie:

2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
2 vajcia
1 hrnček mlieka
½ hrnčeka oleja
2 PL kakaa
Krém:

400 ml mlieka
2 kokosové pudingy
125 g masla
100 g práškového cukru
2 pochúťkové smotany

Postup: Všetky ingrediencia na cesto spolu zmiešame a dáme piecť do vyhriatej trúby pri teplote 180 stupňov počas 12 – 15 minút. Z mlieka a pudingu uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej zmesi vmiešame maslo, cukor a smotany.  Na vychladnuté cesto nalejeme krém, nastrúhame čokoládu a dáme chladiť do chladničky.  Ozdobíme lístkami medovky a ovocím (maliny, jahody, ríbezle).

Kokosino
Foto: TV Markíza
 

Exkluzívne! Z Búrlivého vína zmizli herci, režisér, scenáristi aj kostymérky   Bez týchto ľudí sa život vo Vínnom úplne zastaví.

Prečo tvrdí, že je ako Gizka Oňová? Dnes navarí Šárka Rácová Skromná šička pripraví špargľové hody.

Zaskočení porotcovia šou MasterChef: Nečakaný ťah súťažiacej Martiny!  Sledujte ochutnávku premiérovej epizódy.

Komentáre ( 0)

 

Upútavka

 
Bez servítky - v pondelok až piatok o 14.00! (28. týždeň 2017)
Sledujte celé epizody na