Recepty Jána Juhaščíka

26. 05 2016 14:54 | Marína Dobošová
Chanas hlavné jedlo
Chanas hlavné jedlo Foto: TV Markíza

Kvoka v ardžavom horci, Bandurková ruja, Dumajte šitky

Polievka: Kvoka v ardžavom horci (Slepačia polievka)

Ingrediencie: 

1 zväzok koreňovej zeleniny
1 kaleráb, zeler, pór
1 l vody
Soľ, celé korenie
Ochucovadlo
½ sliepky

Postup: Všetko dáme do hrnca a varíme pokým mäso nezmäkne.

Chanas polievka
Foto: TV Markíza
 

Domáce rezance

Ingrediencie:

10 dkg hrubej múky
1 vajce
Štipka soli

Postup: Múku, vajce a soľ zmiešame dokopy a zamiesime, potom rozvaľkáme, nakrájame na dlhé pásiky a z nich vytvoríme rezance. Dáme usušiť a potom uvaríme.

Hlavné jedlo: Bandurková ruja  (Divina na brusnicovej omáčke)

Ingrediencie:

1 kg diviny
1 kg zemiakov
Provensálske korenie
Olivový olej
Vývar

Omáčka:

1 brusnicový džem
1 dl červeného vína
1 dl vývaru
2 PL hnedého cukru

Postup: Mäso nakrájame na rezne, nakoreníme a opečieme na panvici z oboch strán. Takto upečené preložíme na pekáč, zalejeme vývarom, prikryjeme alobalom a dusíme v rúre pri 200 stupňov počas 30 minút.
Do výpeku z mäsa pridáme hnedý cukor a brusnicový džem, ktorý  skaramelizujeme. Pridáme červené víno, vývar a redukujeme.
Zemiaky nakrájame na mesiačiky, posypeme provensálskym korením, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre pri 180 stupňov domäkka.

Chanas hlavné jedlo
Foto: TV Markíza
 

Dezert: Dumajte šitky (Pudingový koláč)

Ingrediencie:

Cesto:
5 vajec
250 g polohrubej múky
250 g kryštálového cukru
1 balíček kypriaceho prášku
100 ml oleja
100 ml vody
2 polievkové lyžice kakaa

Poleva:

2 balíčky pudingu v prášku (podľa vlastného výberu)
1 l mlieka
2 kyslé smotany
2- 3 PL práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
Ovocie (podľa výberu)

Postup: Vajca vyšľaháme s cukrom. Prilejeme olej, vodu, pridáme múku, kakao, kypriaci prášok a spolu zmiešame. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Na vychladnuté cesto poukladáme ovocie a rozotrieme uvarený puding. Po stuhnutí natrieme polevu.
Na polevu si zmiešame kyslú smotanu, práškový cukor a vanilkový cukor.

Chanas dezert
Foto: TV Markíza
 

Exkluzívne! Z Búrlivého vína zmizli herci, režisér, scenáristi aj kostymérky   Bez týchto ľudí sa život vo Vínnom úplne zastaví.

Prečo tvrdí, že je ako Gizka Oňová? Dnes navarí Šárka Rácová Skromná šička pripraví špargľové hody.

Zaskočení porotcovia šou MasterChef: Nečakaný ťah súťažiacej Martiny! Sledujte ochutnávku premiérovej epizódy.

Komentáre ( 0)

 

Upútavka

 
Bez servítky - v pondelok až piatok o 14.00! (28. týždeň 2017)
Sledujte celé epizody na