Recepty Jany Hrmovej

26. 05 2016 15:29 | Marína Dobošová
Jana Hrmová, hlavné jedlo
Jana Hrmová, hlavné jedlo Foto: TV Markíza

Zelené hniezdo, Záhorácky krém, Operenec na zelenej lúke, Sladké proti vysokému tlaku

Predjedlo: Špenátový pie (Zelené hniezdo)

Ingrediencie:

1 lístkové cesto
450 g mrazeného listového špenátu
150 g feta syru
150 g šampiónov
2 vajcia
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
Soľ, korenie

Postup: Na oleji orestujeme cibuľu, cesnak, šampióny. Pridáme špenát, primiešame vyjcia. Do hotovej zmesi nadrobíme syr.
Lístkové cesto vyvaľkáme do tvaru štvorca podľa veľkosti formičky. Formičku vystelieme papierom na pečenie. Uložíme na to cesto, a to naplníme špenátovou zmesou. Pie potrieme žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista (cca 25 minút).
Podávame na tanieri so šalátovou oblohou.

Jana Hrmová, predjedlo
Foto: TV Markíza
 

Polievka: Špargľová so slaninkovým chipsom (Záhorácky krém)

Ingrediencie:

0,5 kg bielej špargle
100 g masla
2 šalotky
2 zemiaky
100 ml bieleho vína
300 ml smotany
250 g  prosciutta
Muškátový oriešok, soľ, korenie

Postup: Na masle orestujeme nakrájanú šalotku, podlejeme bielym vínom, ktoré necháme vyredukovať. Pridáme špargľu, z ktorej odrežeme hlavičky, orestujeme, pridáme zemiaky a zalejeme litrom vody. Spolu varíme asi desať minút.
Na záver dobre rozmixujeme, precedíme a zalejeme smotanou. Po krátkom povarení dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Osmažíme slaninku na chrumkavé chipsy. Dve minúty pred dovarením pridáme hlavičky špargle. Slaninkou a hlavičkami špargle dekorujeme uvarenú polievku.

Jana Hrmová, polievka
Foto: TV Markíza
 

Hlavné jedlo: Kuracie prsia na estragóne so zemiakom a grilovanou zeleninou (Operenec na zelenej lúke)
Ingrediencie:

1 kg kuracích pŕs
2 šalotky
2 dl bieleho vína
300 ml kuracieho vývaru
200 ml smotany na šľahanie
Hrsť sušeného estragónu
2 PL hladkej múky
1 PL masla
1 Balenie cestovín typu Fusilli
Soľ, cukor
Postup: Do hrnca dáme olej s maslom. Šalotku nakrájame najemno a orestujeme. Pridáme kuracie prsia a opečieme. Podlejeme vínom, pridáme estragón a necháme chvíľočku povariť.
Prsia vyberieme, do hrnca pridáme vývar, necháme prevariť, podľa potreby pridáme soľ a cukor. Opäť prevaríme a zahustíme múkou a smotanou. Opäť necháme prevariť. Vrátime prsia do hrnca a necháme bublať päť minút.
Uvaríme si cestoviny a podávame spolu s mäsom a omáčkou.

Jana Hrmová, hlavné jedlo
Foto: TV Markíza
 

Dezert: Chia puding (Sladké proti vysokému tlaku)

Ingrediencie:

650 ml mandľového mlieka
30 g kakaa
30 g chia semienok
5 PL medu
Štipka soli
Postup: Všetky ingrediencie dáme do nádoby, rozmixujeme tyčovým mixérom. Nalejeme do pohárov, ozdobíme ovocím a dáme do chladničky na 30 minút.

Jana Hrmová, dezert
Foto: TV Markíza
 

Exkluzívne! Z Búrlivého vína zmizli herci, režisér, scenáristi aj kostymérky   Bez týchto ľudí sa život vo Vínnom úplne zastaví.

Prečo tvrdí, že je ako Gizka Oňová? Dnes navarí Šárka Rácová Skromná šička pripraví špargľové hody.

Zaskočení porotcovia šou MasterChef: Nečakaný ťah súťažiacej Martiny!  Sledujte ochutnávku premiérovej epizódy.

Komentáre ( 0)

 

Upútavka

 
Bez servítky - v pondelok až piatok o 14.00! (28. týždeň 2017)
Sledujte celé epizody na